Beroende och risker

Med tanke på alla de spel som finns tillgängliga på online kasinon idag bör man också vara medveten om att det finns vissa risker såsom spelberoende att beakta i samband med spelande. Detta gäller inte minst när det gäller spel med riktiga pengar.

Att satsa pengar

Alla har väl hört uttrycket att man aldrig ska spela för mer än vad man har råd att förlora och det är ett råd som är väl värt att ta på allvar. Att satsa pengar gör såklart att spelet känns mer spännande. Det finns dock vissa varningssignaler som kan vara värt att fundera på. Om du spelar så pass mycket att du till och med skuldsätter dig bör du ta detta som en varningssignal. Självklart kan man ha tur och vinna pengar, men allt spelande bör ske med insikten om att det i de allra flesta fall är slumpen som avgör om du vinner eller förlorar.

Spelberoende

Att bli spelberoende är ofta något som smyger sig på och det är inte alltid lätt att veta var gränsen går från att ”bara spela” till att bli beroende.

Om du märker att du spelar enbart för att vinna utan att ta hänsyn till spelrisken kan det få negativa konsekvenser som påverkar din ekonomiska situation. Om man vinner en gång kan man inte vara säker på att vinna nästa gång och man kan heller inte utgå ifrån att man vinner tillbaka pengar som man förlorar genom att fortsätta spela. Samma sak gäller om du upplever att du inte kan sluta spela utan fortsätter trots att du kanske innerst inne vet med dig att det är dags att sluta.

Om man märker att man inte har kontroll över sitt spelande finns det hjälp att få. Det är alltid bättre att söka hjälp om man inte har förmågan att bryta sitt beroende på egen hand.